Οι 12 Νόμοι του Πνεύματος... (Εκπληκτικό!)

Ένα σύντομο και καταπληκτικό κείμενο, που υπογράφει o Dan Millman, Για τις 12 Αρχές που Πρέπει - να Διέπουν την Πνευματική μας Ζωή - η οποία εν τέλει, δεν είναι τίποτε άλλο... Από την Ίδια την Ζωή Μας Σε Δράση... αφού μόνο κατά τα φαινόμενα, είναι "ξέχωρο" το Πνεύμα από το Σώμα μας...

Αξίζει να το Γνωρίζεται και Πολύ Περισσότερο, να Ελέγχεται την Ζωή σας με Βάση, Αυτές τις Αρχές...

Υπάρχει ένα Μυστήριο, που πολλοί ονομάζουν Θεό και το οποίο εκδηλώνεται, ως Συμπαντική Αγάπη, ως ένα Σύστημα Νόμων, μία Μέγιστη Εξελικτική Πορεία... 

Η Εξέλιξη αυτή εργάζεται μέσα από τον Καθένα μας, μέσα από όλους μας και είναι Τέλεια... 

Καθώς Ανακαλύπτουμε, Αυτήν την Θεμελιώδη Αλήθεια, Μέσα στο Ταξίδι της Ζωής μας... Διαπιστώνουμε, Πως Όπου και Αν Βαδίζουμε... Το Μονοπάτι Ξανοίγεται Ακριβώς, Μπροστά στα Πόδια μας...ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 

1. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ (ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΔΟ)

Αν η βαρύτητα είναι η συγκολλητική ουσία, που κρατάει ενωμένο το Σύμπαν, η Ισορροπία είναι το Κλειδί που μας φέρνει σε επαφή, με τα μυστικά του...

Η Ισορροπία έχει εφαρμογή στο σώμα μας, στο νου μας και στα συναισθήματά μας... σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας... Μας υπενθυμίζει διαρκώς, πως με οτιδήποτε κάνουμε, μπορούμε να υπερβάλλουμε ή να υπολειπόμαστε και ότι αν το Εκκρεμές της Ζωής μας ή των Συνηθειών μας, κινηθεί πολύ μακριά από την μία πλευρά, τότε αναπόφευκτα, ο Νόμος της Ισορροπίας, θα το αναγκάσει να κινηθεί ακριβώς προς την αντίθετη.

2. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ( ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ)

Έχουμε επιφορτιστεί αλλά και ευλογηθεί, με την μεγάλη ευθύνη, της Ελεύθερης Βούλησης - την Δύναμη της Επιλογής... Το μέλλον μας καθορίζεται, κατά μεγάλο μέρος, από τις επιλογές που κάνουμε τώρα. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε τις συνθήκες, μέσα στις οποίες βρισκόμαστε... 

Αλλά μπορούμε και πράγματι επιλέγουμε, τον τρόπο αντίδρασής μας, σε οτιδήποτε μας παρουσιάζεται.

Όταν ανακτήσουμε την Δύναμη της Επιλογής, θα βρούμε το κουράγιο να ζήσουμε με Πληρότητα, σε αυτόν τον κόσμο.

3. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ)

Η Διαδικασία μετατρέπει κάθε ταξίδι, σε μια σειρά από μικρά βήματα, που γίνονται το ένα μετά το άλλο, μέχρι να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο. 

Η Διαδικασία διαπερνά τον χρόνο, διδάσκει υπομονή, στηρίζεται πάνω στα στέρεα θεμέλια, μιας προσεκτικής προετοιμασίας και μας εφοδιάζει με εμπιστοσύνη, προς το Ανεκδήλωτο Δυναμικό μας.

4. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Ο χρόνος είναι ένα παράδοξο, που εκτείνεται ανάμεσα σε ένα παρελθόν και σε ένα μέλλον, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, παρά μόνο στο μυαλό μας. Η ιδέα του χρόνου, είναι μία σύμβαση της σκέψης και της γλώσσας, μια κοινωνική συναίνεση... Εδώ Βρίσκεται, η Βαθύτερη Αλήθεια... Έχουμε στην Διάθεσή μας, Μόνον Αυτήν την Στιγμή.

5. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ (ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ)

Το Σύμπαν δεν μας κρίνει... Μας φέρνει μόνο αντιμέτωπους με συνέπειες, και μαθήματα και μας δίνει ευκαιρίες, να ισορροπήσουμε και να διδαχτούμε, μέσω του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος.

Συμπόνια είναι η Αναγνώριση, ότι ο Καθένας μας Κάνει ότι Καλύτερο Μπορεί... μέσα στα Όρια, των Παρόντων Πεποιθήσεων και Ικανοτήτων του.

6. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ)

Πίστη είναι, η Άμεση Σύνδεση με τη Συμπαντική Σοφία, που μας υπενθυμίζει ότι γνωρίζουμε περισσότερα, απ' όσα έχουμε ακούσει, διαβάσει ή σπουδάσει, και ότι δεν έχουμε παρά να Κοιτάξουμε, να Ακούσουμε και να Εμπιστευτούμε, την Αγάπη και την Σοφία του Συμπαντικού Πνεύματος, Που Εργάζεται, Μέσω Όλων Μας.

7. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ (ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ)

Η Ενέργεια, Ακολουθεί την Σκέψη... Κινούμαστε προς αυτό, που μπορούμε να φανταστούμε, αλλά όχι πέρα από αυτό... Ό,τι υποθέτουμε, περιμένουμε ή πιστεύουμε, δημιουργεί και χρωματίζει την εμπειρία μας.

Διευρύνοντας τις Βαθύτερες Πεποιθήσεις μας, σχετικά... Με Το Τι Είναι Δυνατόν... Αλλάζουμε και τις Εμπειρίες της Ζωής Μας.

8. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ)

Ακεραιότητα σημαίνει, να ζούμε και να ενεργούμε ευθυγραμμισμένοι, με τον Πνευματικό Νόμο και σύμφωνα με το Ανώτερο Όραμά μας, παρά τις όποιες ωθήσεις για το αντίθετο. 

Μέσα από την Καρδιά της Ακεραιότητας, Αναγνωρίζουμε, Αποδεχόμαστε και Εκφράζουμε, την Αυθεντική Εσωτερική μας Πραγματικότητα, Εμπνέοντας τους Άλλους, όχι με τα Λόγια... Αλλά με το Παράδειγμά Μας.

9. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ)

Δεν έχει σημασία, τι αισθανόμαστε ή τι γνωρίζουμε, δεν έχει σημασία ποιό είναι το δυναμικό μας, ποιά τα χαρίσματα ή τα ταλέντα μας... αφού όλα αυτά, μόνο η πράξη, μπορεί να τα φέρει στη ζωή... Πολλοί από εμάς καταλαβαίνουν έννοιες όπως, Υπευθυνότητα, Θάρρος και Αγάπη, όμως πραγματικά Γνωρίζουμε Μόνον, όταν μπορούμε να Πράξουμε... 

Δρώντας, Οδηγούμαστε Στην Κατανόηση... Η Πράξη Μετατρέπει, την Γνώση σε Σοφία.

10. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)

Ο Κόσμος της Φύσης υπακούει σε Ρυθμούς, Πρότυπα και Κύκλους... Η Εναλλαγή των Εποχών, η Κίνηση των Άστρων, η Άμπωτη και η Πλημμυρίδα των Παλιρροιών... 

Οι Εποχές, δεν σπρώχνουν η μία την άλλη, ούτε βέβαια τα σύννεφα ανταγωνίζονται, τον άνεμο στον ουρανό. Όλα συμβαίνουν στο δικό τους κατάλληλο καιρό... ανυψώνονται και πέφτουν και ξανά ανυψώνονται... σαν τα κύματα του ωκεανού, μέσα στους Κύκλους του Χρόνου.

11. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ (ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ)

Αποδοχή σημαίνει να υποδέχεσαι, αυτήν τη στιγμή, αυτό το σώμα και αυτήν την ζωή, με ανοιχτές αγκάλες... Η Αποδοχή συνεπάγεται να βγούμε, έξω από το δικό μας προσωπικό τρόπο και να ζήσουμε σύμφωνα με μια Ανώτερη Βούληση... η οποία Εκφράζεται, ως Σοφία της Καρδιάς. Απέχοντας κατά πολύ, από το να είναι παθητική... η Αποδοχή χρησιμοποιεί κάθε Πρόκληση, ως Μέσον Πνευματικής Ανάπτυξης και Διεύρυνσης της Συνειδητότητας.

12. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ)

Εμφανιζόμαστε πάνω στη Γη σαν ξεχωριστές οντότητες, με διαφορετικά Πεπρωμένα. Αλλά όπως, κάθε ξεχωριστή σταγόνα βροχής, είναι μέρος της θάλασσας... έτσι και ο καθένας από εμάς... Είναι Μέρος του Ωκεανού της Συνείδησης. 

Βρες την Αγάπη και την Εσωτερική Γαλήνη, Βαθιά Μέσα στην Υψηλότερη Αλήθεια... Ότι Είμαστε Όλοι, Μία Οικογένεια... 

Άφησε Πίσω Σου, τις Αποσκευές του Φόβου, του Φθόνου και της Μετάνοιας... 

Πέταξε Ψηλά στον Αέρα, Με τα Φτερά της Κατανόησης, Μέσα στην Απέραντη Χώρα του Ελέους...

vickytoxotis.blogspot.com